Skip to main content

Shiatsu Behandelingen

Nyima Shiatsu – Praktijk in Amsterdam Noord en IJburg

Shiatsu is weldadig te ondergaan. Door zachte, ondersteunende aanraking worden specifieke gezondheidsproblemen verholpen en  de algehele gezondheid en het wel-zijn bevorderd. Shiatsu sessies zijn tegelijkertijd ontspannend en verkwikkend.

Shiatsu is werkzaam bij:

  • chronische en acute stress
  • vermoeidheid, burn out
  • rug- ,nek- en schouderpijn
  • RSI en tennisarm
  • hoofdpijn en migraine
  • problemen met de spijsvertering
  • PMS, overgangs en menstruatieproblemen
  • slapeloosheid en slaapritmestoornissen
  • nervositeit en rusteloosheid

Monika's stijl van shiatsu is dynamisch met aandacht voor het in beweging brengen (remobiliseren) van stagnaties. Massages met de handen, duimen, handpalmen en ellebogen  stimuleren de ki weer vrij te stromen. Door strekkingen, manipulaties en het behandelen van de spieren rond om een spanningsgebied wordt het symptoom direkt benaderd. Spanningen verminderen en de bloedsomloop wordt verbeterd.
Bij de shiatsu behandeling word er ook gekeken naar de balans van het gehele meridiaan systeem. Door het  zwakke element te voeden wordt de onderliggende onbalans verholpen, en op die manier een klacht aan zijn wortel behandeld. Shiatsu versterkt het parasympathische systeem zodat het goed functioneren van de organen wordt hersteld. Indien gewenst worden tijdens de sessies eenvoudige oefeningen aangereikt om het zelfhelende proces dat met de shiatsu behandeling in gang is gezet te ondersteunen.

Vergoeding door de ziektekostenverzekeraars

Monika Förster is lid van de Zhong beroepsvereniging. en de Shiatsu Vereniging Nederland. De meeste zorgverzekeringen vergoeden (een groot deel van) de kosten,  mits er een aanvullend pakket is afgesloten.
Shiatsu word geheel of gedeeltelijk vergoed door: Achmea (waaronder o.a. Zilveren Kruis, Groene land, Avéro, OZF en PWZ), Agis, Aevita, ASR, CZ, Ohra, Delta Loyd, FBTO, De Amersfoortse, De Goudse, Menzis (Confior en Anderzorg), ONVZ (Nat. Nederlanden en Aegon), PNO, UVIT (Unive, VGZ, IZZ en Trias), Zorg en Zekerheid

Een consult van ca. 1 uur kost € 70,-
(Afspraken worden niet in rekening gebracht als deze minimal 2 werkdagen van tevoren worden geannuleerd.)

Monika Förster
tel: 020-6937808 altijd voicemail
e-mail: monikaforster@dds.nl
mobiel: 06 10834521

                              Noord Straalt:   Tt. Vasumweg 24A                                 Nyima Zen Shiatsu:     Floraweg 20